Natuurgeneeskundig therapeut

Binnen de integrale orthomoleculaire natuurgeneeskundige therapie heb ik mij gespecialiseerd als darmtherapeut, leefstijlcoach en schildklierspecialist en ik help mijn klanten met allerlei soorten spijsverteringsklachten, onbegrepen darm- en vermoeidheidsklachten en schildkierproblematiek

Integraal betekent allesomvattend. Binnen de integrale geneeskunde wordt er dus niet alleen naar losse, specifieke klachten gekeken, maar naar jou en jouw gezondheid als geheel. In plaats van de klachten te bestrijden, help ik je om de oorzaak te vinden van je klachten en deze aan te pakken. 

Ben jij geïnteresseerd in orthomoleculair natuurgeneeskundig therapie? Als ervaringsdeskundige, inmiddels erkend VBAG natuurgeneeskundig therapeut, weet ik uit eigen ervaring hoe groot je zoektocht kan zijn als je dagelijks rondloopt met buikpijn en de huisarts niks meer voor je kan betekenen. Gelukkig was orthomoleculair natuurgeneeskundig therapie voor mij de oplossing. Wil jij ook meer weten van deze complementaire therapie en wat ik voor jou kan betekenen? 

Wat is orthomoleculaire natuurgeneeskundig therapie?

In 1968 is het woord “orthomoleculair” geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling. Orthomoleculair is samengesteld uit orthos (‘goed’ of ‘juist’) en moleculair (‘samenstel van moleculen’). Orthomoleculair betekent dus: de juiste moleculaire omgeving.

Orthomoleculaire therapie is een wetenschappelijke complementaire benadering van gezondheid die gebaseerd is op biochemie en wetenschappelijk onderzoek. Het lichaam heeft een natuurlijk vermogen om zichzelf te herstellen en te genezen en de therapie richt zich dan ook op het ondersteunen van dit proces. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op een optimale fysiologische omgeving voor het lichaam, terwijl reguliere geneeskunde zich richt op het behandelen van specifieke ziekten en aandoeningen. Met als grootste doel, het aanvullen van voedingsstoffen in het lichaam om een optimale gezondheid te bevorderen en het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Binnen de orthomoleculaire therapie voorzie je het lichaam van de meest optimale hoeveelheid voedingsstoffen die het nodig heeft om ziekteprocessen tegen te gaan en genezingsprocessen te bevorderen. 

Wat doet een orthomoleculair natuurgeneeskundige therapeut?

Als orthomoleculair natuurgeneeskundige therapeut ga ik op zoek naar de oorsprong van jouw klacht en bekijk niet alleen naar jouw klacht, maar ook naar het hele lichaam en je leefomgeving. Waarbij ik je ga helpen bij het vinden van jouw optimale balans van voedingsstoffen in het lichaam. Het lichaam kan dan zelf het zelf genezend vermogen aanboren en genezen. Er zijn verschillende manieren waarop het lichaam kan worden gestimuleerd om zichzelf te genezen, zoals:

Gezonde voeding: Een uitgebalanceerd dieet en het eten van gezonde voeding kan je helpen om het lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die je nodig hebt om zichzelf te herstellen en te genezen.
Ontspanning en stressvermindering: Ontspanningsoefeningen en stressverminderingstechnieken zoals ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga kunnen helpen om stress te verminderen en het lichaam te ondersteunen bij het proces. Want stress kan een negatieve invloed hebben op het immuunsysteem en het genezingsproces behoorlijk in de weg staan.
Lichaamsbeweging: Om je algehele gezondheid te bevorderen en je bloedsomloop te verbeteren is regelmatig  te bewegen zeer aan te raden. Hierdoor is het lichaam beter in staat is om te herstellen.
Natuurlijke geneesmiddelen: Sommige plantenextracten , kruiden en andere natuurlijke geneesmiddelen kunnen worden ingezet om het lichaam te ondersteunen bij het genezingsproces. Deze middelen kunnen worden ingezet als onderdeel van orthomoleculaire natuurgeneeskundig therapie of worden ingezet als een onderdeel van andere alternatieve geneeswijzen.

Integrale geneeskunde zoekt naar de beste passende behandelingen, ongeacht de oorsprong (reguliere geneeskunde, aanvullende geneeskunde) maar alleen gebaseerd op goed wetenschappelijk onderzoek. Deze complementaire aanpak vormt de basis van het zorgaanbod bij Kerngezond & Fit

Is orthomoleculair natuurgeneeskundig therapie geschikt voor mij?

Orthomoleculaire natuurgeneeskundig therapie is zeer geschikt als je op zoek bent naar een complementaire en natuurlijke benadering van gezondheid en welzijn. Naast het behandelen van darmklachten en schildklierzorg kan orthomoleculair natuurgeneeskundig therapie ook worden ingezet bij een groot aantal andere klachten en aandoeningen.

Wanneer je kunt kiezen voor een orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut:

  • Darmproblemen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), SIBO of IBS
  • Huidproblemen zoals eczeem en acne
  • Vermoeidheid en gebrek aan energie
  • Haar uitval, kouwelijk zijn
  • Slaapproblemen
  • Stress en burn-out
  • Intoleranties en allergieën
  • Auto-immuunziekten en ontstekingen