Over Bianca

Ik ben Bianca Lanenga en wat leuk dat je mij gevonden hebt. Ik ben afgestudeerd als kPNI Orthomoleculair Natuurgeneeskundig therapeut en mij gespecialiseerd in darmtherapie, schildklierzorgspecialist en leefstijlcoach.  Ik woon Steenwijk en mijn praktijk is gevestigd in Meppel daar help ik zelfbewuste mensen om hun chronische darm-, vermoeidheid-, en trage schildklierklachten op te lossen met voeding, leefstijl en supplementen. 

Tijdens mijn lagere schooltijd ben ik vaak gepest en had vaak te maken met onverklaarbare lichamelijk klachten. Ook heb ik in mijn jeugd een paar zware verkeersongelukken doorgemaakt en helaas heb ik mijn korfbal carrière vroegtijdig moeten beëindigd door zware sportblessures (afscheurde kniebanden en enkelbanden).

Antwoorden op mijn onverklaarbare klachten en hoog blessure gevoeligheid kon ik niet vinden.  Ik heb de deur plat gelopen bij specialisten zoals bij de huisarts, orthopeedchirurgie (voor een kruisbandhersteloperatie), fysiotherapie, sportgeneeskunde. Iedere keer kreeg ik te horen dat er niks aan de hand was.

Pas toen ik aanwezig was bij een een lezing van Dokter Frits Muskiet van het UMCG te Groningen over orthomoleculaire natuurgeneeskunde vielen mij de kwartjes, eindelijk had ik antwoorden gevonden en bleek er wel een oplossing te zijn.

Ik bleek een behoorlijke emotionele belasting te hebben en daarbij enorme vitamine en mineralen tekorten, waardoor mijn schildklier te traag werkte. Er bleek ook een groot aantal ongunstige darmbacteriën in mijn darmen te huizen. Alles bij elkaar veroorzaakte dát mede mijn lichamelijke klachten. 

Heel bewust heb ik de speciaal op mij gerichte therapie ingezet, mijn voeding aangepast en natuurlijke supplementen ingezet waarna ik snel ging herstellen. Mijn vermoeidheid verdween, ik kreeg meer energie, mijn blessuregevoeligheid nam af. Maar ook heel fijn, mijn darmen en schildklier werkte weer en mijn eten werd weer verteerd waardoor ik de voedingstoffen weer kon opnemen als brandstof voor mijn lijf. 

Als ik het kan, kan jij het ook! Het gaat hier ook om jouw gezondheid! Om je te helpen om optimaal te presteren kan ik je helpen om de onderliggende oorzaak te vinden van jouw lichamelijke klachten en werken we samen naar herstel. Een aanpak die persoonlijk is, op maat afgestemde voedings- en suppletieadviezen en waarbij je lijf het begrijpt wat je aan het doen bent en waar je de rest van je leven iets aan heb met als doel: een gelukkig, gezond en goed top presterend lichaam.

Liefs Bianca 

Opleidingen:

2023: Masterclass Schildklier en Zenuwstelsel ( RP Sanitas Humanes)

2023: Certificaat tot specialisatie darmspecialist (RP Sanitas Humanes)

2022: Certificaat De Schildklier in directe relatie tot stress en het immuunsysteem ( Orthokennis)

2022: Certificaat Darmtherapie  ( RP Sanitas Humanes)

2022: Diploma HBO Orthomoleculaire natuurgeneeskundig therapeut, Epyfysiologie 1, 2 en 3 ( Evenwijs)

2022: Certificaat: Gemmotherapie ( Evenwijs)

2021: Diploma gewichtsbeheersing volgens de natuurgeneeskunde ( Evenwijs)

2021: Certificaat Parkinson en Neuroregulatie ( Evenwijs)

2019: Diploma Voedingscoach volgens de natuurgeneeskunde ( Evenwijs)

2019: Farmacologie ( Evenwijs)

2019: Schildklier masterclass ( Fit educatief)

2017: Masterclass: Maag, lever en darmen ( OHFD)

2015: Diploma HBO Orthomoleculair therapie en voedingsleer ( SOE Health)

2014: Diploma HBO Medische basiskennis ( SHO registratie opleiding, voldoet aan de Plato eindtermen) ( Total Health)

2014; Diploma Voedingsdeskundige ( Civas)

2013: Diploma Gewichtsconsulente ( LOI)